ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

A foglalását bankkártyával tudja fizetni.

A kulcsokat kulcs széfből tudja átvenni, melyhez kódokat és instrukciókat fog kapni.
Amennyiben ekkor még nem fizette a szállásdíjat, úgy kulcs széf kódot nem áll módunkban elküldeni.

A vendég az Általános Szerződési feltételek elfogadásával elfogadja, hogy a teljes szállásdíj fizetése az érkezés előtt történik.

Amennyiben a szállásdíj kifizetése nem történik meg legkésőbb az érkezés napján, úgy nem áll módunkban szálláshely szolgáltatást biztosítani.

A vendégek személyazonosságának igazolása kötelező. Az igazoláshoz érvényes személyazonosító okmány szükséges minden apartmanban tartózkodó vendég részéről.

Továbbá a szállás elfoglalásához bankkártya garancia is szükséges az esetleges károk megtérítésére. A garancia kizárólag bankkártyával adható meg, hitelkártya és virtuális kártya nem elfogadott.1.Szerződő felek, fogalmi meghatározások

1.1. "Szolgáltató": szolgáltatást nyújtó szerződő fél, aki a szerződés rendelkezéseivel összhangban díj ellenében átadja a lakást a Vendég számára.

Szolgáltató adatai:

MUNDO COLLECTION Kft.
1083 Budapest, Práter utca 6-8. C. lház. Fszt. 002.
Cégjegyzékszám: 01 09 966962
Adószám: 24717652-2-42
Telefonszám: +36 1 700 3510
E-mail cím: booking@astoriabudapest.com
A Szolgáltató weboldala: www.vagabondhotels.com
A Szolgáltató központi irodájának címe: 1061. Budapest, Paulay Ede utca 3.

"Vendég": Az a szerződő fél, aki szerződést köt a Szolgáltatóval, és aki a szolgáltatást igénybe veszi.

1.3. "Szerződés": A Szolgáltató és a Vendég között kötött megállapodás az Általános Szerződési Feltételek 3. pontjában taglalt feltételek szerint.

1.4. "Szolgáltatás": a lakás exkluzív, ideiglenes használata díj ellenében, szállás céljából.

1.5. "Lakás": a szerződésben pontos adatokkal megadott valós ingatlan, amelyet ideiglenesen fel lehet használni a Vendég elszállásolása céljából.

1.6. "Érkezési nap": a szerződésben meghatározott szolgáltatás nyújtásának első napja.

1.7. "Távozás napja": a szerződésben meghatározott szolgáltatás nyújtásának utolsó napja.

1.8. „Rugalmas”: A Vendég a lenti 6.1. szakasz rendelkezései szerint törölheti a foglalást.

1.9. „Nem visszatérítendő”: A Vendég nem jogosult a foglalás lemondására és a teljes összeg kifizetésére köteles. Az összeg vissza nem térítendő.

2. Az általános szerződési feltételek célja

2.1. A jelen szerződési feltételek célja a Szolgáltató és a Vendég (a továbbiakban együttesen: "felek vagy szerződő felek") közötti jogviszony feltételeinek szabályozása. Az Általános Szerződési Feltételek képezik a szerződés elválaszthatatlan mellékletét.

2.2. A Vendég a Szolgáltató webhelyén vagy a Szolgáltató ügyfélszolgálatán megismerte és elfogadta az Általános Szerződési Feltételek összes rendelkezését, és elismeri, hogy ezeket a rendelkezéseket magára nézve kötelezővé teszi. Abban az esetben, ha ellentmondásos rendelkezések vannak a szerződés- ideértve a szolgáltatás nyújtásának a Szolgáltató weboldalán vagy a Szolgáltató Ügyfélszolgálatán meghatározott feltételeit - és az Általános Szerződési Feltételek között, a szerződés rendelkezései az irányadók.

3. Foglalási módok, a szerződés megkötése és időtartama.

3.1. A Vendég lefoglalhatja a szolgáltatást (a továbbiakban: "foglalás") on-line a Szolgáltató weboldalán, az utasításai szerint. A foglalás során a Vendég elfogadja a szolgáltatás Szolgáltató weboldalán közzétett feltételeit, amelyek a szerződés részét képezik. Amennyiben a foglalást nem a Szolgáltató honlapján keresztül készítik, akkor a szerződés megkötésére és a tartalomra vonatkozó feltételeket is ennek megfelelően kell alkalmazni.

3.2. A szerződés megkötésre kerül és akkor lép hatályba, amikor a Vendég foglalását a Szolgáltató elektronikus úton elfogadja (megerősíti). A visszaigazolást a Szolgáltató egy elektronikus visszaigazoló e-maillel igazolja. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a foglalás adatait, valamint ennek a levélnek a melléklete az Általános Szerződési Feltételek, amelyeket a Vendég ismert és elfogadott. Az így kötött szerződés írásbeli szerződésnek minősül.

3.3. Ha a Vendég nem végzett online foglalást, akkor a szerződést a Szolgáltató ügyfélszolgálatán lehet megkötni az egyedi írásos szerződés vagy regisztrációs forma aláírásával.

3.4. Amennyiben a Vendég a szerződés megkötését követően, de a szolgáltatás igénybevétele előtt módosítani kívánja foglalását, akkor a módosítás csak akkor érvényes és alkalmazandó, ha a Szolgáltató ezt a módosítást írásban elfogadta és megerősítette.

3.5. A szerződés határozott időtartamra jön létre, amelyet a foglalás tartalmazott, és amelyet a Szolgáltató elfogadott.

Amennyiben a Vendég a határozott időtartam lejárta előtt véglegesen elhagyja a lakást, a Szolgáltató a szerződésben meghatározott szolgáltatás teljes díjára jogosult, valamint jogosult az más személyek rendelkezésére bocsátására.

A Vendég kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulásával jogosult meghosszabbítani a határozott időtartamot.

3.6. 8 vagy annál több személyre szóló foglalás esetén eltérő szabályok vonatkozhatnak. Bulik / rendezvények nem megengedettek. A vendégeknek 22:00 és 08:00 között csendesnek kell lenniük.


4. Szolgáltatási díjak

4.1. A szolgáltatás díjai a Szolgáltató weboldalán találhatóak.

4.2. A Szolgáltató a szolgáltatás díjait csak a szerződés megkötése előtt módosíthatja.

4.3. A szolgáltatási díjakkal kapcsolatos jelenlegi kedvezmények a Szolgáltató weboldalán találhatóak.

4.4. A foglalási oldaltól függően a díjak nem minden esetben tartalmazzák a 4%-os idegenforgalmi adót. Amennyiben az idegenforgalmi adó nincs az árba építve, abban az esetben a Szolgáltató felszámolja azt és a szállásdíjjal együtt kerül megfizetésre.

4.5. Az áraink EURóban vannak meghatározva, az esetlegesen felmerülő banki többletköltség a Vendéget terheli.

5. Fizetési módok

5.1. Amennyiben a Vendég a helyszínen foglalja le és így a Szolgáltató ügyfélszolgálatán köti meg a szerződést, akkor a Vendég a lakás átadása előtt banki átutalással vagy bankkártyával teljes egészében köteles megfizetni a szolgáltatási díjat.

5.2. Amennyiben a Vendég online foglal, akkor a szolgáltatás díját a következők szerint azonnali vagy későbbi fizetéssel fizeti meg.

Azonnali fizetés (előre fizetett vagy NON REF):

A Vendégnek a szolgáltatás díjának teljes összegét - a kedvezmények levonásával - a foglalás elkészítésekor kell fizetnie bankkártyával történő azonnali fizetéssel a Szolgáltató weboldalán kínált fizetési rendszeren keresztül. A foglalás teljes összege EURóban kerül felszámolásra a foglalás után. Azonnali fizetés esetén a Vendég a Szolgáltató weboldalán feltüntetett kedvezményekre jogosult.

Normál fizetés:

Abban az esetben, ha a Vendég nem az azonnali fizetést választja, akkor a foglalás során a Vendég megadja a Szolgáltatónak az érvényes bankkártya adatait, és vállalja, hogy a szolgáltatási díj teljes összegét fizeti az érkezés napján a lakás átadása előtt. A fizetés távoli terheléssel történik az érkezés napján a megadott kártyaadatokról. Előleg fizetése nem szükséges, de a Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy érkezés előtt átmenetileg egy bizonyos összeget lekössön garanciaként. A Vendég elfogadja, hogy ha nem teljesíti fizetési kötelezettségét, és a Vendég az Általános Szerződési Feltételek 6. pontjának megfelelően nem törölte a foglalását, akkor a Szolgáltató jogosult a Vendég bankkártyáját terhelni a szolgáltatás teljes összegével.

5.3. Amennyiben a bankkártyán lévő összeg nem fedezi a tartozást, a foglalás érvénytelen.

6. A foglalás lemondása; "no-show"

6.1. A Vendég jogosult írásban (e-mailben együtt) ingyenesen lemondani a foglalását, amennyiben az a lemondási feltételekben meghatározottak szerint az ingyenes lemondás idő keretében történik. Az ezen az időkereten túlfutó lemondás esetén a Szolgáltató a lemondási feltételekben megjelöltek szerint jár el. Amennyiben a Vendég a szolgáltatás díját részben vagy egészében befizette, a Szolgáltató a lemondást követő 30 napon belül visszatéríti a befizetett összeget a Vendég bankszámlájára, abban az esetben, ha a lemondási feltételek szerint a Vendég arra jogosult. Az átutalás költségeit a Vendég állja.

6.2 A Vendég nem jogosult a foglalás megváltoztatására.

6.3. Abban az esetben, ha a Vendég nem törli a foglalását, és nem veszi igénybe a szolgáltatást a foglalás első napján, illetve nem jelzi késői érkezését, vagy későbbi napon való érkezéséről nem értesíti a Szolgáltatót, akkor a szolgáltatás nyújtásának kötelezettsége az érkezés napján éjfélkor megszűnik. Ezt követően a Szolgáltató jogosult a szolgáltatás teljes díjára, és arra, hogy a lakást egy másik személy rendelkezésére bocsátja.

Lemondási feltételek

A lemondási feltételek a foglaltaktól függően eltérőek lehetnek. Kérjük, ellenőrizze a pontos lemondási irányelveket a foglalásban.

7. A lakás átadás és a távozás ideje és feltételei (be- és kijelentkezés)

7.1. A bejelentkezés önállóan zajlik. A Vendég a bejelentkezés kezdete előtt (15:00) e-mailben kapja meg a bejelentkezéshez szükséges instrukciókat és információkat amennyiben a bejelentkezéshez szükséges dokumentumokat megküldte. A lakáskulcs egy kulcs széfben található, melynek egyedi kódja a fent említett e-mailben található. A lakás  elfoglalása (bejelentkezés) helyi idő szerint 15:00-tól lehetséges az érkezés napján. Bejelentkezéskor a Vendégnek érvényes bankkártyát kell felmutatnia. A Szolgáltató jogosult bankkártya garanciát kérni.

7.2. A teljes szolgáltatási díj megfizetése a lakás átadása előtt szükséges vagy a korábban egyeztetett és fizetett kijelentkezés dátuma előtt, amennyiben a foglalás módosítása érvényes és alkalmazandó. A fizetés minden esetben távoli terheléssel történik a Vendég által foglaláskor megadott kártyáról.

7.3. A Vendégnek a távozási napon legkésőbb 10:00 óráig (kijelentkezés) el kell hagynia a lakást.

Amennyiben a Vendég nem hagyja el a szállást a kijelentkezési idő (délelőtt 10:00) és erről nem értesíti a recepciót, akkor külön díjat kell fizetnie a Szolgáltatónak, melynek ára 30 EUR/óra.

7.4. A Vendég az érkezés napján 15:00 előtt elfoglalhatja a lakást abban az esetben, ha az elérhetőség lehetővé teszi.

7.5. A Vendég a távozás napján csak akkor hagyhatja el a lakást 10:00 után, ha azt előzetesen a recepcióval egyeztette és erről visszaigazolást kapott. A késői kijelentkezés díja 30 EUR/óra.

7.6 Abban az esetben, ha a Vendég elveszíti a garázskapunyitót vagy az apartman kulcsát, külön díjat kell fizetnie a Szolgáltatónak, amelynek összege 25 Euró.

8. A Felek egyéb jogai és kötelezettségei, magatartási szabályok

8.1. A Vendég a lakást és az épületet, amelyben az található, jelenlegi funkciójának megfelelően használja.

8.2. A Szolgáltató a szerződés rendelkezéseivel azonos, a Vendég által foglalt és fizetett szolgáltatást nyújtja.

8.3. A Vendég háziállatokat nem tarthat a lakásban. 


8.4. A lakást a foglalásban megadott vendégek számánál több személy nem veheti igénybe. A Vendég nem adhatja bérbe a lakást.

8.5. A lakások teljesen berendezettek. A Vendég elismeri a lakásbútor meglétét és ép állapotát azáltal, hogy elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.

8.6. Minden lakás nemdohányzó. Amennyiben a személyzet azt tapasztalja, hogy a Vendég dohányzik, vagy a füstérzékelő ezt jelzi, a Vendégnek külön díjat kell fizetnie a Szolgáltatónak, amelynek összege 100 Euró.

8.7. A Vendégnek haladéktalanul értesítenie kell a Szolgáltatót, ha bármilyen kárt észlelt a lakásban vagy annak bútorzatában, vagy ha a bútorok és eszközök bármelyikében meghibásodás történt, és felelős a kárért.

8.8. A Vendég betartja az Általános Szerződési Feltételek függelékét képező "Házirend"-ben meghatározott magatartási előírásokat.

8.9. Amennyiben a Szolgáltató saját hibája miatt (pl. másnak történő átadás, ideiglenes működési problémák, stb.) miatt nem tudja a szerződésben meghatározott szolgáltatást nyújtani, akkor a Szolgáltatónak azonnal meg kell szerveznie a Vendég elszállásolását.

A Szolgáltató:

felajánlja a szerződésben meghatározott szolgáltatást egy másik, azonos kategóriába tartozó szálláshelyen, a szerződésben meghatározott időtartamra vagy az probléma elhárításának végéig a már visszaigazolt díj ellenében. A helyettesítő szállás minden további költségét a Szolgáltató viseli;

Amennyiben a Szolgáltató teljesíti a fenti kötelezettségeit, vagy ha a Vendég elfogadta a számukra felajánlott helyettesítő szállást, akkor a Vendég utólag nem követelhet kártérítést.

9. A Vendég panaszának joga, a panasz kezelése

9.1. A Vendég panasszal élhet a Szolgáltató által a szolgáltatás igénybevétele során nyújtott szolgáltatással kapcsolatban. A Vendég panaszának joga megszűnik a távozás napja után, illetve miután a Vendég véglegesen elhagyta a lakást.

9.2. A Vendég panaszát a Szolgáltató ügyfélszolgálatán a nyitvatartási időben szóban vagy írásban is benyújthatja. A Felek nyilvántartást vezetnek a szóbeli panaszról, és a Szolgáltató felülvizsgálja azt. Abban az esetben, ha a Szolgáltató elfogadja a panaszt, azt azonnal orvosolni kell. Amennyiben a Szolgáltató elutasítja a panaszt, a Felek rögzítik ezt a tényt.

9.3. Az írásbeli panaszt a Szolgáltató felülvizsgálja, majd a 8 napon belül írásban válaszol a panaszra, és tájékoztatja a Vendéget a Szolgáltató véleményéről.

9.4. Abban az esetben, ha a Szolgáltató elutasítja a Vendég panaszát, a Vendég a Békéltető Testülethez fordulhat panaszának felülvizsgálata érdekében.

A Békéltető Testület neve a Szolgáltató székhelye szerint:

Budapesti Békéltető Testület

A Békéltető Testület címe a Szolgáltató székhelye szerint:

1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310. (E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu; telefon: + 36-1-488-21-31)

10. A felek kártérítési felelőssége

10.1. A Vendég a saját felelősségére tartózkodhat és maradhat a lakásban.

10.2. A lakás nem rendelkezik recepcióval/ portával vagy biztonsági szolgálattal. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a Vendégnek vagy a szolgáltatás során a lakásban tartózkodó személyeknek okozott károkért, valamint a lakásban, vagy az épületben hagyott értéktárgyak és tulajdonuk elvesztéséért.


A szálláshely nem tartozik felelősséggel az épületben található egyéb lakásokban, utcában vagy szomszéd területeken zajló zajokért, hibákért, esetleges problémákért. Az ezek által okozott kellemetlenségekért nem tartozik pénzvisszatérítési felelősséggel. 


10.3. A Vendég teljes mértékben felelős a lakásban vagy annak bútorzatában a Vendég vagy más, a Vendég ellenőrzése alatt álló személy vagy háziállat által okozott károkért.
 

A nem rendeltetésszerű használatból adódó károkért a vendég teljes felelősséggel tartozik.


10.4. Abban az esetben, ha a Vendég letétet adott a Szolgáltatónak, akkor a Szolgáltató jogosult a letétet felhasználni a lakásban vagy a lakás bútorzatában okozott károk megtérítésére. A Vendég köteles a letét összegét meghaladó károk kifizetésére is. Amennyiben a Vendég kártyaadatot biztosított letét gyanánt, abban az esetben ez a megadott kártya használandó a károk fedezésére.

A szolgáltató a károkozások helyreállításáért munkadíjjal növelt összeget számlázhat ki.

11. A szerződés felmondása

11.1. A Vendég a fenti 6.1. szakasz rendelkezései szerint visszavonhatja a foglalást. Bármely más ok alapján a Vendég nem bonthatja fel a szerződést vagy mondhatja le a foglalást.

11.2. A Vendég tudomásul veszi, hogy nem jogosult a szerződés felbontására vonatkozó jogára a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 20. § -ban meghatározott mentessége alapján a 29. § (1) bekezdésének 1. pontja szerint.

11.3. A Szolgáltató azonnali hatállyal felbonthatja a szerződést és ehhez rendőrségi megerősítést is kérhet amennyiben szükséges, és így a szolgáltatás megszüntetését, ha a Vendég

a) nem rendeltetésszerűen, funkciójának nem megfelelően használja a lakást, vagy azt károsítja; vagy

b) kifogásolhatóan, a lakás környezetében élő emberekkel durván, vagy a szálláshely biztonsági szabályaival, ill. házi rendjével szemben cselekszik; kábítószer vagy alkohol hatása alatt áll, sértő, fenyegető, vagy más elfogadhatatlan módon viselkedik; vagy

c) bármilyen más szerződésszegést követ el, és a figyelmeztetést követően sem fejezi be a szerződésszegést.

d) a vendég a szállásfoglalásnál több fővel érkezik

e) a vendég megsérti a házirendet

Az azonnali hatállyal történő felmondás esetén a Szolgáltató nem köteles a szolgáltatás kifizetett díját sem teljesen, sem részben visszafizetni, a Szolgáltató erre az összegre kártérítésként jogosult.

12. Adatvédelem

12.1. A Szolgáltató a Vendég foglalásakor szolgáltatott személyes adatait az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló, 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseivel összhangban, a Vendég önkéntes hozzájárulása szerint kezeli. Az adatkezelés célja a szerződés megkötése, regisztrációja, a szolgáltatás teljesítése, valamint a szerződésből eredő követelések teljesítése. Az adatkezelés addig tart, amíg a követelés a szerződéssel kapcsolatban érvényesíthető.
12.2. 2021. január 1-jén hatályba lépett a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény módosítása, amely kötelezi a szálláshelyszolgáltatót, hogy a szálláshely-szolgáltatást igénybe vevők törvényben meghatározott adatait a Kormány által kijelölt tárhelyszolgáltató által biztosított tárhelyen rögzítse a törvényben meghatározott célból. A Kormány által kijelölt tárhelyszolgáltató a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A törvény módosítással bevezetett tárhely feladatait a Vendég Információs Zárt Adatbázis (VIZA) rendszer látja el.
A SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÓ A SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBE VEVŐ BEJELENTKEZÉSEKOR AZ OKMÁNYOLVASÓ SEGÍTSÉGÉVEL AZ ALÁBBI ADATOKAT RÖGZÍTI A SZÁLLÁSHELY KEZELŐ SZOFTVER ÚTJÁN A KORMÁNY RENDELETÉBEN KIJELÖLT TÁRHELYSZOLGÁLTATÓ ÁLTAL BIZTOSÍTOTT TÁRHELYEN : családi és utónév; születési családi és utónév; születési hely és idő; neme; állampolgársága; anyja születési családi és utóneve; a személyazonosításra alkalmas okmány vagy úti okmány azonosító adatait.

A vendég tudomásul veszi, hogy a szálláshely kizárólag rendőrségi kérésre adhat ki kamerafelvételeket.

13. Irányadó jog, joghatóság

13.1. A szerződésben nem szabályozott kérdésekre a magyar jogszabályok rendelkezései az irányadóak.

13.2. A Felek közötti jogviták esetén a Felek a magyar törvényeket alkalmazzák, és a magyar bíróságok kizárólagos joghatósága alá tartoznak.


Függelék

HÁZIREND

A dohányzás tilos a lakásban. Teraszos vagy erkélyes lakások esetén a dohányzás megengedett a teraszon vagy az erkélyen.


Arra kérjük Vendégeinket, hogy mindig zárják be az ajtót és az ablakokat, és kapcsolják ki az elektronikus eszközöket és a légkondicionálót, mielőtt elhagyják a lakást.

A Vendég a napszaktól függetlenül tartózkodjon minden - különösen zajos - magatartástól vagy tevékenységtől, amely zavarhat másokat, akár a lakásban, akár az épület közös területein (bejáratok, folyosók, lépcsőház, udvar, kert).

A lakásban a televíziót, rádiót, zenelejátszókat, és más hasonló eszközöket, valamint a háztartási vagy egyéb gépeket úgy kell üzemeltetni, hogy hangjuk ne legyen hallható a lakáson kívül.

A zajos tevékenység csak napközben, reggel 8 és este 20 óra között megengedett. Hangos zenehallgatás, bármilyen esemény, rendezvényszervezés (pl. legénybúcsú) szigorúan tilos a Szolgáltató által üzemeltetett lakásokban.

Tilos a kerékpár vagy a motorkerékpár használata az épület közös területein belül.

Az épület kapujának, utca felőli bejáratának mindig zárva kell lennie.

Tilos az előírtaknak nem megfelelően tárolt gyúlékony anyagokat tartani a lakásban vagy a közös területeken.

A szemetelés tilos a lakásban és az épület egész területén.

Tilos bármit kidobni vagy kiönteni a lakásból vagy az épületből. A növények locsolása mások zavarása nélkül végezhető.

A lakást, az épületet, a ház közös területeit és központi berendezéseit (víz-, gáz-, szennyvíz-, villamosvezetékek és kábelek) funkcióiknak megfelelően, gazdasági szempontból, a környezet károsítása nélkül kell használni. Az épület közművezetékeinek megérintése tilos.

Az erkélyen, kertre/udvarra vagy utcára nyíló ablakokban csak olyan tárgyakat szabad elhelyezni, amelyek nem károsítják a városképet. Virágot vagy növényt csak biztonságos virágállványban lehet elhelyezni.

A jogsértő felel minden olyan szivárgás és más hasonló kár megtérítéséért, ha az a csapok elzárásának elhagyásából, illetve a lakásban vagy az épületben található mosógépek/ mosogatógépek nem rendeltetésszerű használatából ered.

Háziállatot csak a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulásával és csak a lakásban lehet tartani, anélkül, hogy a többi személyt, vagy a lakosokat zavarná, a tisztaság biztosításával és az állattartó felelősségével. Aki megsérti a háziállatok tartására vonatkozó törvényeket, vagy az orvosi és járványügyi előírásokat (például kötelező oltást, harapást, tenyésztést érintő szabályozást, fertőzésveszéllyel kapcsolatos eljárásokat), az szabálytalanságot, akár közigazgatási bűncselekményt követ el. A közös helyiségekben tilos kutyát póráz nélkül sétáltatni.

A Vendég a háziállatok által okozott károkért teljes mértékben felel.

 

Csoportos foglalási feltételek

8 vagy annál több személyre szóló foglalás esetén eltérő szabályok vonatkozhatnak. Bulik / rendezvények nem megengedettek. A vendégeknek 22:00 és 08:00 között csendesnek kell lenniük. 

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

A foglalását bankkártyával tudja fizetni.

A kulcsokat kulcs széfből tudja átvenni, melyhez kódokat és instrukciókat fog kapni.
Amennyiben ekkor még nem fizette a szállásdíjat, úgy kulcs széf kódot nem áll módunkban elküldeni.

A vendég az Általános Szerződési feltételek elfogadásával elfogadja, hogy a teljes szállásdíj fizetése az érkezés előtt történik.

Amennyiben a szállásdíj kifizetése nem történik meg legkésőbb az érkezés napján, úgy nem áll módunkban szálláshely szolgáltatást biztosítani.

A vendégek személyazonosságának igazolása kötelező. Az igazoláshoz érvényes személyazonosító okmány szükséges minden apartmanban tartózkodó vendég részéről.

Továbbá a szállás elfoglalásához bankkártya garancia is szükséges az esetleges károk megtérítésére. A garancia kizárólag bankkártyával adható meg, hitelkártya és virtuális kártya nem elfogadott.1.Szerződő felek, fogalmi meghatározások

1.1. "Szolgáltató": szolgáltatást nyújtó szerződő fél, aki a szerződés rendelkezéseivel összhangban díj ellenében átadja a lakást a Vendég számára.

Szolgáltató adatai:

MUNDO COLLECTION Kft.
1083 Budapest, Práter utca 6-8. C. lház. Fszt. 002.
Cégjegyzékszám: 01 09 966962
Adószám: 24717652-2-42
Telefonszám: +36 1 700 3510
E-mail cím: booking@astoriabudapest.com
A Szolgáltató weboldala: www.vagabondhotels.com
A Szolgáltató központi irodájának címe: 1061. Budapest, Paulay Ede utca 3.

"Vendég": Az a szerződő fél, aki szerződést köt a Szolgáltatóval, és aki a szolgáltatást igénybe veszi.

1.3. "Szerződés": A Szolgáltató és a Vendég között kötött megállapodás az Általános Szerződési Feltételek 3. pontjában taglalt feltételek szerint.

1.4. "Szolgáltatás": a lakás exkluzív, ideiglenes használata díj ellenében, szállás céljából.

1.5. "Lakás": a szerződésben pontos adatokkal megadott valós ingatlan, amelyet ideiglenesen fel lehet használni a Vendég elszállásolása céljából.

1.6. "Érkezési nap": a szerződésben meghatározott szolgáltatás nyújtásának első napja.

1.7. "Távozás napja": a szerződésben meghatározott szolgáltatás nyújtásának utolsó napja.

1.8. „Rugalmas”: A Vendég a lenti 6.1. szakasz rendelkezései szerint törölheti a foglalást.

1.9. „Nem visszatérítendő”: A Vendég nem jogosult a foglalás lemondására és a teljes összeg kifizetésére köteles. Az összeg vissza nem térítendő.

2. Az általános szerződési feltételek célja

2.1. A jelen szerződési feltételek célja a Szolgáltató és a Vendég (a továbbiakban együttesen: "felek vagy szerződő felek") közötti jogviszony feltételeinek szabályozása. Az Általános Szerződési Feltételek képezik a szerződés elválaszthatatlan mellékletét.

2.2. A Vendég a Szolgáltató webhelyén vagy a Szolgáltató ügyfélszolgálatán megismerte és elfogadta az Általános Szerződési Feltételek összes rendelkezését, és elismeri, hogy ezeket a rendelkezéseket magára nézve kötelezővé teszi. Abban az esetben, ha ellentmondásos rendelkezések vannak a szerződés- ideértve a szolgáltatás nyújtásának a Szolgáltató weboldalán vagy a Szolgáltató Ügyfélszolgálatán meghatározott feltételeit - és az Általános Szerződési Feltételek között, a szerződés rendelkezései az irányadók.

3. Foglalási módok, a szerződés megkötése és időtartama.

3.1. A Vendég lefoglalhatja a szolgáltatást (a továbbiakban: "foglalás") on-line a Szolgáltató weboldalán, az utasításai szerint. A foglalás során a Vendég elfogadja a szolgáltatás Szolgáltató weboldalán közzétett feltételeit, amelyek a szerződés részét képezik. Amennyiben a foglalást nem a Szolgáltató honlapján keresztül készítik, akkor a szerződés megkötésére és a tartalomra vonatkozó feltételeket is ennek megfelelően kell alkalmazni.

3.2. A szerződés megkötésre kerül és akkor lép hatályba, amikor a Vendég foglalását a Szolgáltató elektronikus úton elfogadja (megerősíti). A visszaigazolást a Szolgáltató egy elektronikus visszaigazoló e-maillel igazolja. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a foglalás adatait, valamint ennek a levélnek a melléklete az Általános Szerződési Feltételek, amelyeket a Vendég ismert és elfogadott. Az így kötött szerződés írásbeli szerződésnek minősül.

3.3. Ha a Vendég nem végzett online foglalást, akkor a szerződést a Szolgáltató ügyfélszolgálatán lehet megkötni az egyedi írásos szerződés vagy regisztrációs forma aláírásával.

3.4. Amennyiben a Vendég a szerződés megkötését követően, de a szolgáltatás igénybevétele előtt módosítani kívánja foglalását, akkor a módosítás csak akkor érvényes és alkalmazandó, ha a Szolgáltató ezt a módosítást írásban elfogadta és megerősítette.

3.5. A szerződés határozott időtartamra jön létre, amelyet a foglalás tartalmazott, és amelyet a Szolgáltató elfogadott.

Amennyiben a Vendég a határozott időtartam lejárta előtt véglegesen elhagyja a lakást, a Szolgáltató a szerződésben meghatározott szolgáltatás teljes díjára jogosult, valamint jogosult az más személyek rendelkezésére bocsátására.

A Vendég kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulásával jogosult meghosszabbítani a határozott időtartamot.

3.6. 8 vagy annál több személyre szóló foglalás esetén eltérő szabályok vonatkozhatnak. Bulik / rendezvények nem megengedettek. A vendégeknek 22:00 és 08:00 között csendesnek kell lenniük.


4. Szolgáltatási díjak

4.1. A szolgáltatás díjai a Szolgáltató weboldalán találhatóak.

4.2. A Szolgáltató a szolgáltatás díjait csak a szerződés megkötése előtt módosíthatja.

4.3. A szolgáltatási díjakkal kapcsolatos jelenlegi kedvezmények a Szolgáltató weboldalán találhatóak.

4.4. A foglalási oldaltól függően a díjak nem minden esetben tartalmazzák a 4%-os idegenforgalmi adót. Amennyiben az idegenforgalmi adó nincs az árba építve, abban az esetben a Szolgáltató felszámolja azt és a szállásdíjjal együtt kerül megfizetésre.

4.5. Az áraink EURóban vannak meghatározva, az esetlegesen felmerülő banki többletköltség a Vendéget terheli.

5. Fizetési módok

5.1. Amennyiben a Vendég a helyszínen foglalja le és így a Szolgáltató ügyfélszolgálatán köti meg a szerződést, akkor a Vendég a lakás átadása előtt banki átutalással vagy bankkártyával teljes egészében köteles megfizetni a szolgáltatási díjat.

5.2. Amennyiben a Vendég online foglal, akkor a szolgáltatás díját a következők szerint azonnali vagy későbbi fizetéssel fizeti meg.

Azonnali fizetés (előre fizetett vagy NON REF):

A Vendégnek a szolgáltatás díjának teljes összegét - a kedvezmények levonásával - a foglalás elkészítésekor kell fizetnie bankkártyával történő azonnali fizetéssel a Szolgáltató weboldalán kínált fizetési rendszeren keresztül. A foglalás teljes összege EURóban kerül felszámolásra a foglalás után. Azonnali fizetés esetén a Vendég a Szolgáltató weboldalán feltüntetett kedvezményekre jogosult.

Normál fizetés:

Abban az esetben, ha a Vendég nem az azonnali fizetést választja, akkor a foglalás során a Vendég megadja a Szolgáltatónak az érvényes bankkártya adatait, és vállalja, hogy a szolgáltatási díj teljes összegét fizeti az érkezés napján a lakás átadása előtt. A fizetés távoli terheléssel történik az érkezés napján a megadott kártyaadatokról. Előleg fizetése nem szükséges, de a Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy érkezés előtt átmenetileg egy bizonyos összeget lekössön garanciaként. A Vendég elfogadja, hogy ha nem teljesíti fizetési kötelezettségét, és a Vendég az Általános Szerződési Feltételek 6. pontjának megfelelően nem törölte a foglalását, akkor a Szolgáltató jogosult a Vendég bankkártyáját terhelni a szolgáltatás teljes összegével.

5.3. Amennyiben a bankkártyán lévő összeg nem fedezi a tartozást, a foglalás érvénytelen.

6. A foglalás lemondása; "no-show"

6.1. A Vendég jogosult írásban (e-mailben együtt) ingyenesen lemondani a foglalását, amennyiben az a lemondási feltételekben meghatározottak szerint az ingyenes lemondás idő keretében történik. Az ezen az időkereten túlfutó lemondás esetén a Szolgáltató a lemondási feltételekben megjelöltek szerint jár el. Amennyiben a Vendég a szolgáltatás díját részben vagy egészében befizette, a Szolgáltató a lemondást követő 30 napon belül visszatéríti a befizetett összeget a Vendég bankszámlájára, abban az esetben, ha a lemondási feltételek szerint a Vendég arra jogosult. Az átutalás költségeit a Vendég állja.

6.2 A Vendég nem jogosult a foglalás megváltoztatására.

6.3. Abban az esetben, ha a Vendég nem törli a foglalását, és nem veszi igénybe a szolgáltatást a foglalás első napján, illetve nem jelzi késői érkezését, vagy későbbi napon való érkezéséről nem értesíti a Szolgáltatót, akkor a szolgáltatás nyújtásának kötelezettsége az érkezés napján éjfélkor megszűnik. Ezt követően a Szolgáltató jogosult a szolgáltatás teljes díjára, és arra, hogy a lakást egy másik személy rendelkezésére bocsátja.

Lemondási feltételek

A lemondási feltételek a foglaltaktól függően eltérőek lehetnek. Kérjük, ellenőrizze a pontos lemondási irányelveket a foglalásban.

7. A lakás átadás és a távozás ideje és feltételei (be- és kijelentkezés)

7.1. A bejelentkezés önállóan zajlik. A Vendég a bejelentkezés kezdete előtt (15:00) e-mailben kapja meg a bejelentkezéshez szükséges instrukciókat és információkat amennyiben a bejelentkezéshez szükséges dokumentumokat megküldte. A lakáskulcs egy kulcs széfben található, melynek egyedi kódja a fent említett e-mailben található. A lakás  elfoglalása (bejelentkezés) helyi idő szerint 15:00-tól lehetséges az érkezés napján. Bejelentkezéskor a Vendégnek érvényes bankkártyát kell felmutatnia. A Szolgáltató jogosult bankkártya garanciát kérni.

7.2. A teljes szolgáltatási díj megfizetése a lakás átadása előtt szükséges vagy a korábban egyeztetett és fizetett kijelentkezés dátuma előtt, amennyiben a foglalás módosítása érvényes és alkalmazandó. A fizetés minden esetben távoli terheléssel történik a Vendég által foglaláskor megadott kártyáról.

7.3. A Vendégnek a távozási napon legkésőbb 10:00 óráig (kijelentkezés) el kell hagynia a lakást.

Amennyiben a Vendég nem hagyja el a szállást a kijelentkezési idő (délelőtt 10:00) és erről nem értesíti a recepciót, akkor külön díjat kell fizetnie a Szolgáltatónak, melynek ára 30 EUR/óra.

7.4. A Vendég az érkezés napján 15:00 előtt elfoglalhatja a lakást abban az esetben, ha az elérhetőség lehetővé teszi.

7.5. A Vendég a távozás napján csak akkor hagyhatja el a lakást 10:00 után, ha azt előzetesen a recepcióval egyeztette és erről visszaigazolást kapott. A késői kijelentkezés díja 30 EUR/óra.

7.6 Abban az esetben, ha a Vendég elveszíti a garázskapunyitót vagy az apartman kulcsát, külön díjat kell fizetnie a Szolgáltatónak, amelynek összege 25 Euró.

8. A Felek egyéb jogai és kötelezettségei, magatartási szabályok

8.1. A Vendég a lakást és az épületet, amelyben az található, jelenlegi funkciójának megfelelően használja.

8.2. A Szolgáltató a szerződés rendelkezéseivel azonos, a Vendég által foglalt és fizetett szolgáltatást nyújtja.

8.3. A Vendég háziállatokat nem tarthat a lakásban. 


8.4. A lakást a foglalásban megadott vendégek számánál több személy nem veheti igénybe. A Vendég nem adhatja bérbe a lakást.

8.5. A lakások teljesen berendezettek. A Vendég elismeri a lakásbútor meglétét és ép állapotát azáltal, hogy elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.

8.6. Minden lakás nemdohányzó. Amennyiben a személyzet azt tapasztalja, hogy a Vendég dohányzik, vagy a füstérzékelő ezt jelzi, a Vendégnek külön díjat kell fizetnie a Szolgáltatónak, amelynek összege 100 Euró.

8.7. A Vendégnek haladéktalanul értesítenie kell a Szolgáltatót, ha bármilyen kárt észlelt a lakásban vagy annak bútorzatában, vagy ha a bútorok és eszközök bármelyikében meghibásodás történt, és felelős a kárért.

8.8. A Vendég betartja az Általános Szerződési Feltételek függelékét képező "Házirend"-ben meghatározott magatartási előírásokat.

8.9. Amennyiben a Szolgáltató saját hibája miatt (pl. másnak történő átadás, ideiglenes működési problémák, stb.) miatt nem tudja a szerződésben meghatározott szolgáltatást nyújtani, akkor a Szolgáltatónak azonnal meg kell szerveznie a Vendég elszállásolását.

A Szolgáltató:

felajánlja a szerződésben meghatározott szolgáltatást egy másik, azonos kategóriába tartozó szálláshelyen, a szerződésben meghatározott időtartamra vagy az probléma elhárításának végéig a már visszaigazolt díj ellenében. A helyettesítő szállás minden további költségét a Szolgáltató viseli;

Amennyiben a Szolgáltató teljesíti a fenti kötelezettségeit, vagy ha a Vendég elfogadta a számukra felajánlott helyettesítő szállást, akkor a Vendég utólag nem követelhet kártérítést.

9. A Vendég panaszának joga, a panasz kezelése

9.1. A Vendég panasszal élhet a Szolgáltató által a szolgáltatás igénybevétele során nyújtott szolgáltatással kapcsolatban. A Vendég panaszának joga megszűnik a távozás napja után, illetve miután a Vendég véglegesen elhagyta a lakást.

9.2. A Vendég panaszát a Szolgáltató ügyfélszolgálatán a nyitvatartási időben szóban vagy írásban is benyújthatja. A Felek nyilvántartást vezetnek a szóbeli panaszról, és a Szolgáltató felülvizsgálja azt. Abban az esetben, ha a Szolgáltató elfogadja a panaszt, azt azonnal orvosolni kell. Amennyiben a Szolgáltató elutasítja a panaszt, a Felek rögzítik ezt a tényt.

9.3. Az írásbeli panaszt a Szolgáltató felülvizsgálja, majd a 8 napon belül írásban válaszol a panaszra, és tájékoztatja a Vendéget a Szolgáltató véleményéről.

9.4. Abban az esetben, ha a Szolgáltató elutasítja a Vendég panaszát, a Vendég a Békéltető Testülethez fordulhat panaszának felülvizsgálata érdekében.

A Békéltető Testület neve a Szolgáltató székhelye szerint:

Budapesti Békéltető Testület

A Békéltető Testület címe a Szolgáltató székhelye szerint:

1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310. (E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu; telefon: + 36-1-488-21-31)

10. A felek kártérítési felelőssége

10.1. A Vendég a saját felelősségére tartózkodhat és maradhat a lakásban.

10.2. A lakás nem rendelkezik recepcióval/ portával vagy biztonsági szolgálattal. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a Vendégnek vagy a szolgáltatás során a lakásban tartózkodó személyeknek okozott károkért, valamint a lakásban, vagy az épületben hagyott értéktárgyak és tulajdonuk elvesztéséért.


A szálláshely nem tartozik felelősséggel az épületben található egyéb lakásokban, utcában vagy szomszéd területeken zajló zajokért, hibákért, esetleges problémákért. Az ezek által okozott kellemetlenségekért nem tartozik pénzvisszatérítési felelősséggel. 


10.3. A Vendég teljes mértékben felelős a lakásban vagy annak bútorzatában a Vendég vagy más, a Vendég ellenőrzése alatt álló személy vagy háziállat által okozott károkért.
 

A nem rendeltetésszerű használatból adódó károkért a vendég teljes felelősséggel tartozik.


10.4. Abban az esetben, ha a Vendég letétet adott a Szolgáltatónak, akkor a Szolgáltató jogosult a letétet felhasználni a lakásban vagy a lakás bútorzatában okozott károk megtérítésére. A Vendég köteles a letét összegét meghaladó károk kifizetésére is. Amennyiben a Vendég kártyaadatot biztosított letét gyanánt, abban az esetben ez a megadott kártya használandó a károk fedezésére.

A szolgáltató a károkozások helyreállításáért munkadíjjal növelt összeget számlázhat ki.

11. A szerződés felmondása

11.1. A Vendég a fenti 6.1. szakasz rendelkezései szerint visszavonhatja a foglalást. Bármely más ok alapján a Vendég nem bonthatja fel a szerződést vagy mondhatja le a foglalást.

11.2. A Vendég tudomásul veszi, hogy nem jogosult a szerződés felbontására vonatkozó jogára a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 20. § -ban meghatározott mentessége alapján a 29. § (1) bekezdésének 1. pontja szerint.

11.3. A Szolgáltató azonnali hatállyal felbonthatja a szerződést és ehhez rendőrségi megerősítést is kérhet amennyiben szükséges, és így a szolgáltatás megszüntetését, ha a Vendég

a) nem rendeltetésszerűen, funkciójának nem megfelelően használja a lakást, vagy azt károsítja; vagy

b) kifogásolhatóan, a lakás környezetében élő emberekkel durván, vagy a szálláshely biztonsági szabályaival, ill. házi rendjével szemben cselekszik; kábítószer vagy alkohol hatása alatt áll, sértő, fenyegető, vagy más elfogadhatatlan módon viselkedik; vagy

c) bármilyen más szerződésszegést követ el, és a figyelmeztetést követően sem fejezi be a szerződésszegést.

d) a vendég a szállásfoglalásnál több fővel érkezik

e) a vendég megsérti a házirendet

Az azonnali hatállyal történő felmondás esetén a Szolgáltató nem köteles a szolgáltatás kifizetett díját sem teljesen, sem részben visszafizetni, a Szolgáltató erre az összegre kártérítésként jogosult.

12. Adatvédelem

12.1. A Szolgáltató a Vendég foglalásakor szolgáltatott személyes adatait az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló, 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseivel összhangban, a Vendég önkéntes hozzájárulása szerint kezeli. Az adatkezelés célja a szerződés megkötése, regisztrációja, a szolgáltatás teljesítése, valamint a szerződésből eredő követelések teljesítése. Az adatkezelés addig tart, amíg a követelés a szerződéssel kapcsolatban érvényesíthető.
12.2. 2021. január 1-jén hatályba lépett a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény módosítása, amely kötelezi a szálláshelyszolgáltatót, hogy a szálláshely-szolgáltatást igénybe vevők törvényben meghatározott adatait a Kormány által kijelölt tárhelyszolgáltató által biztosított tárhelyen rögzítse a törvényben meghatározott célból. A Kormány által kijelölt tárhelyszolgáltató a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A törvény módosítással bevezetett tárhely feladatait a Vendég Információs Zárt Adatbázis (VIZA) rendszer látja el.
A SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÓ A SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBE VEVŐ BEJELENTKEZÉSEKOR AZ OKMÁNYOLVASÓ SEGÍTSÉGÉVEL AZ ALÁBBI ADATOKAT RÖGZÍTI A SZÁLLÁSHELY KEZELŐ SZOFTVER ÚTJÁN A KORMÁNY RENDELETÉBEN KIJELÖLT TÁRHELYSZOLGÁLTATÓ ÁLTAL BIZTOSÍTOTT TÁRHELYEN : családi és utónév; születési családi és utónév; születési hely és idő; neme; állampolgársága; anyja születési családi és utóneve; a személyazonosításra alkalmas okmány vagy úti okmány azonosító adatait.

A vendég tudomásul veszi, hogy a szálláshely kizárólag rendőrségi kérésre adhat ki kamerafelvételeket.

13. Irányadó jog, joghatóság

13.1. A szerződésben nem szabályozott kérdésekre a magyar jogszabályok rendelkezései az irányadóak.

13.2. A Felek közötti jogviták esetén a Felek a magyar törvényeket alkalmazzák, és a magyar bíróságok kizárólagos joghatósága alá tartoznak.


Függelék

HÁZIREND

A dohányzás tilos a lakásban. Teraszos vagy erkélyes lakások esetén a dohányzás megengedett a teraszon vagy az erkélyen.


Arra kérjük Vendégeinket, hogy mindig zárják be az ajtót és az ablakokat, és kapcsolják ki az elektronikus eszközöket és a légkondicionálót, mielőtt elhagyják a lakást.

A Vendég a napszaktól függetlenül tartózkodjon minden - különösen zajos - magatartástól vagy tevékenységtől, amely zavarhat másokat, akár a lakásban, akár az épület közös területein (bejáratok, folyosók, lépcsőház, udvar, kert).

A lakásban a televíziót, rádiót, zenelejátszókat, és más hasonló eszközöket, valamint a háztartási vagy egyéb gépeket úgy kell üzemeltetni, hogy hangjuk ne legyen hallható a lakáson kívül.

A zajos tevékenység csak napközben, reggel 8 és este 20 óra között megengedett. Hangos zenehallgatás, bármilyen esemény, rendezvényszervezés (pl. legénybúcsú) szigorúan tilos a Szolgáltató által üzemeltetett lakásokban.

Tilos a kerékpár vagy a motorkerékpár használata az épület közös területein belül.

Az épület kapujának, utca felőli bejáratának mindig zárva kell lennie.

Tilos az előírtaknak nem megfelelően tárolt gyúlékony anyagokat tartani a lakásban vagy a közös területeken.

A szemetelés tilos a lakásban és az épület egész területén.

Tilos bármit kidobni vagy kiönteni a lakásból vagy az épületből. A növények locsolása mások zavarása nélkül végezhető.

A lakást, az épületet, a ház közös területeit és központi berendezéseit (víz-, gáz-, szennyvíz-, villamosvezetékek és kábelek) funkcióiknak megfelelően, gazdasági szempontból, a környezet károsítása nélkül kell használni. Az épület közművezetékeinek megérintése tilos.

Az erkélyen, kertre/udvarra vagy utcára nyíló ablakokban csak olyan tárgyakat szabad elhelyezni, amelyek nem károsítják a városképet. Virágot vagy növényt csak biztonságos virágállványban lehet elhelyezni.

A jogsértő felel minden olyan szivárgás és más hasonló kár megtérítéséért, ha az a csapok elzárásának elhagyásából, illetve a lakásban vagy az épületben található mosógépek/ mosogatógépek nem rendeltetésszerű használatából ered.

Háziállatot csak a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulásával és csak a lakásban lehet tartani, anélkül, hogy a többi személyt, vagy a lakosokat zavarná, a tisztaság biztosításával és az állattartó felelősségével. Aki megsérti a háziállatok tartására vonatkozó törvényeket, vagy az orvosi és járványügyi előírásokat (például kötelező oltást, harapást, tenyésztést érintő szabályozást, fertőzésveszéllyel kapcsolatos eljárásokat), az szabálytalanságot, akár közigazgatási bűncselekményt követ el. A közös helyiségekben tilos kutyát póráz nélkül sétáltatni.

A Vendég a háziállatok által okozott károkért teljes mértékben felel.

 

Csoportos foglalási feltételek

8 vagy annál több személyre szóló foglalás esetén eltérő szabályok vonatkozhatnak. Bulik / rendezvények nem megengedettek. A vendégeknek 22:00 és 08:00 között csendesnek kell lenniük.